Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste neem je contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden.

Oriënterend gesprek
Na een telefonische kennismaking volgt een eerste gesprek, waarin je je vragen met ons bespreekt. We beslissen samen of je kind bij dat gesprek aanwezig is. In het gesprek hoor je wat we voor je kind kunnen doen. Ook maken we afspraken over de volgende stappen.

Onderzoek
Soms is het nodig om eerst te onderzoeken waar de problemen liggen. Dat onderzoek bestaat uit:

  • een intakegesprek
  • één of meer onderzoeksgesprekken met je kind en eventueel jullie gezin

Soms vragen we ook informatie op bij de leerkracht van je kind. Dat doen we alleen in overleg met jou.

Plan op maat
Op basis van ons onderzoek stellen we een diagnose en maken we een plan van aanpak. Natuurlijk bespreken we onze bevindingen ook met jou. Na dat gesprek beslis je of je onze hulp inschakelt.

Kortdurend en oplossingsgericht
Onze begeleiding bestaat uit een aantal sessies van 50 minuten. Zo’n sessie stemmen we af op wat je kind nodig heeft. Vaak is dat een combinatie van gesprekken, spelletjes en oefeningen. Soms krijgt je kind ook opdrachten mee naar huis. Na 6 keer bekijken we samen hoe het gaat en of je kind meer sessies nodig heeft.

Wat kost onze hulp en begeleiding?

Wie zijn wij?

Je kunt het zelf

Wij zijn niet van de ellenlange trajecten. Als je hulp kunt gebruiken, lopen we graag een eindje met je mee. Zodat je het daarna weer zelf kunt.

Leuke kanten

Als ouder zit je soms met je handen in het haar. Ik help je graag om je mogelijkheden weer te mobiliseren, en om vooral de leuke kanten van je kind weer te zien.